نگاهی به دیوارهای قدیمی شهر بیندازید، ساختمان هایی که با پوشش سبز رنگ گیاهی خود رخ نمایی می کنند هنوز هم جذابیت خاص خود را دارد. گرین وال دقیقاً همین است اما با اصول مهندسی ترکیب شده است. در واقع گرین وال ها هستند که برای فضاهای سبز بهترین شرایط را ایجاد می کنند. گرین وال سعی می کند با الهام از عناصر موجود در یک منطقه و با استفاده از کارایی فنی یک قاب زیبای سبز رنگ به نمایش بگذارد. دیوار سبز از نظر فنی پیشرفت زیادی داشته است و در نمای بیرونی ساختمان های مسکونی و تجاری و سایر پروژه های معماری از این دیوار به خوبی استفاده می شود. تکنولوژی به کار رفته در گرین وال به صورتی است که امروزه وارد مراکز خرید نیز شده است و یک محیط طبیعی و بی نظیر را به افراد می بخشد. در بهترین شرایط دیوارهای سبز می تواند یک تنوع خوب برای زندگی محسوب شود.

معرفی گرین وال

گرین وال یک سازه است سازه ای مستقل که از پوشش گیاهی خاصی برخوردار است به طوری که بخشی از یک ساختمان توسط پوشش گیاهی مخصوص پوشیده شده است. گرین وال یک نوع فناوری جدید است که با ساختارهای مختلفی طراحی و پرداخته شده است و برای هر فضایی مناسب است. این سازه با شرایط زیست محیطی و اقتصادی و اجتماعی دوستی زیادی دارد.

تفاوت گرین وال و نمای سبز در نوع سازه است. نام دیگر گرین وال دیوار سب است اما با نمای سبز یک سری تفاوت های مشخص دارد. بیشترین تفاوت در رشد و آبیاری انواع گونه های گیاهی است که در ساختار سفارشی به نتیجه می رسد و از پوشش گیاهی خاصی در این راستا استفاده شده است. در نمای سبز ساختار استفاده شده قابلیت رشد در ارتفاع دارد به طوری که فضایی دنباله دار ایجاد می شود و اغلب به دیوار چسبیده است. این رویکرد بسیار خاص است و به صورت ترکیبی استفاده می شود. همه ساختار های سبز در واقع جنگل های عمودی محسوب می شوند و امروزه در لیست یک توسعه تجاری خوب و با سود قرار گرفته است به طوری که موقعیت گیاهان در این راستا مخصوص است.

ساختار نمای سبز به صورتی است که گیاه بالارونده بر روی ساختمان جوانه می زند و رشد می کند و ریشه های آن در خاک فرو می رود. این رویکرد بالا رونده چسبنده بوده و نهایتاً به ساختمان می چسبد گاه نیاز به نگهدارنده مخصوصی است. در این زمینه می بایست ریسمان هایی برای نگهداری گیاه استفاده شود. دیوار سبز ها در واقع قاب هایی هستند که به صورت تکه بندی یا پنل بندی شده طراحی شده اند و قطعاً دارای سیستم آبیاری مخصوصی هستند به طوری که گیاه بر روی آن به میزان مشخصی رشد می کند و این بخش مهمی از ساختار گرین وال است. پنل هایی استفاده می شود به صورت مستقیم در فضا قرار می گیرد و انعطاف پذیری بالایی دارد به طوری که در آن از خاک استفاده می شود.  دیوار سبز ها اغلب از نظر زیبایی دارای ظاهری بی نظیر هستند به طوری که موقعیت رشد آنها نیز بر اساس شرایط محیطی بررسی می شود و هزینه آنها نیز مناسب و متنوع است. در بهترین شرایط گرین وال ها می تواند برای محیط های کوچک و بزرگ استفاده می شود.

گرین وال

مزایای گرین وال

گرین وال ها اغلب یک فرصت خوب زیباسازی منازل محسوب می شوند به طوری که امکان زراعت و کشت سبزیجات در منزل را فراهم می سازند مشخص است که مزیت های اجتماعی و اقتصادی دیوار سبز نیز زیاد است. از یک طرف سبب می شود که آلودگی هوا کاهش داشته باشد و مناظر زیبایی خلق شود. از سوی دیگر سبب می شود که ارزش آن بیشتر شود و در مصرف آب با سیستم آبیاری خودکار صرفه جویی صورت بگیرد. همینطور در سایر منابع انرژی نیز صرفه جویی می شود.

برای نگهداری از گرین وال نیاز است که گیاهان در زمان و شرایط دقیق خود هرس شوند. همینطور می بایست روند سم پاشی و جلوگیری از آفت به طور دقیق صورت بگیرد. برای رشد گیاهان نیاز به محلول های تغذیه ای است و به کودها تزریق می شود.

نگهداری از گرین وال

معایب گرین وال

موضوعی که شاید نیاز به دقت خوبی داشته باشد اینکه پنل بندی گرین وال کار کمی دشواری است و شاید در لیست معایب آن قرار بگیرد به هر حال نوع پنل های به کار رفته در دیوار سبز ها اهمیت زیادی دارد. سطح پنل باید مشخص باشد و هزینه ای که در این راستا ارزیابی می شود بسیار مهم است و برخی افراد این موضوع را از نظر هزینه مناسب نمی دانند

طراحی گرین وال ها به صورتی است که اگر ساختار عمودی برای آن رعایت نشود دچار بی نظمی می شود و مشخص است که اطلاعات مربوط به نگهداری گرین وال باید به طور دقیق بررسی شود. دقت کنید که اجرای گرین وال ها می بایست به صورتی باشد که موقعیت آفتاب و سایه به صورت دقیق بررسی شود. گاه نیاز به محیط زهکشی مناسب است و در صورتی که نور مناسب فراهم نباشد گیاه دچار مشکل می شود. مشخص است که سایه بان هایی که در این بخش استفاده می شود بر اساس موقعیت دقیق تری بررسی می شوند و این موضوع نیز کمی مشکل ساز هستند. از سوی دیگر بوته های تازه کاشته شده که دارای موقعیت آبیاری مخصوصی هستند بر اساس سیاست روتینی بررسی می شود. مقاوم و نیمه مقاوم بودن گرین وال می تواند یکی از دقیقتری سیاست های مرسوم در نظر گرفته شود. به طور کلی برخی از گیاهان نیاز به آبیاری کمتری دارند. برخی دیگر در شرایطی تولید می شوند که نیاز است میزان آبیاری بیشتر صورت بگیرد همه این موارد شاید در لیست معایب گرین وال باشد اما اگر اصول دقیق اجرای گرین وال رعایت شود هیچ مشکلی در فضای پنل سازی دیوار سبز ایجاد نخواهد شد. مشخص است که خاک غنی و موقعیت آلی سیستم خاکی نیز در دیوار سبز اهمیت دارد. در هر صورت هر محصول با کیفیتی یک سری حساسیت ها به دنبال دارد و باید شرایط مخصوص آن رعایت شود.

تیپ های مختلف گرین وال ها بر اساس ساختار درجه بندی شده اند. مشخص است که گرین وال های حجمی برای محیط های بزرگ استفاده می شود. اجرای گرین وال با یک سری نکات مهم همراه است که باید به شکل دقیق رعایت شود در غیر این صورت مشکلاتی ایجاد می شود که جبران آن سخت است.

از آنجایی که سازه گرین وال بسیار جذاب است و همه افراد را به خود جذب کرده است قطعاً یک سری نکات و شرایط وجود دارد که اگر به درستی بررسی شود می تواند یک ساختار قابل قبول را در بر بگیرد. در این مقاله می خواهیم در مورد تیپ های گرین وال صحبت کنیم و نکات مربوط به آن را بررسی کنیم. در خصوص گرین وال حجمی و کابلی اطلاعاتی ارائه دهید. بررسی کنیم که اجرای گرین وال به چه صورت است و در نهایت این نکته را در نظر بگیریم که امکان اجرای گرین وال در چه بستری فراهم می شود.

تیپ های مختلف گرین وال و نکات مربوطه

اگر بخواهیم گرین وال به سه تیپ تقسیم کنیم هر یک دارای نکات و شرایط مخصوص به خود هستند و باید به طور دقیق رعایت شود.

در تیپ اول از سیستم های پنلی استفاده می شود که به آن “سیج” و “پرووال” گفته می شود که از قبل در پنل ها رشد می کنند و می توانند داخل یا بیرون ساختمان ها قرار بگیرند و در هر شرایط آب و هوایی مناسب هستند.

تیپ دوم مربوط به سیستم طبقاتی مخصوصی است که دارای نمایشگر های داخلی بسیار محبوب بوده و به آن ورسا وال گفته می شود. این نمونه سبب می شود که گیاهانی در خارج از محیط از ساختمان پیش از رشد قرار بگیرند و در نهایت به دیوارها اضافه می شوند. انعطاف پذیری این سیستم زیاد است و سبب می شود که تمام سطوح پوشانده شود و در نهایت یک هنر برای زنده نگه داشتن دیوار خانه ها می شود.

یک نوع سیستم دیگر با عنوان دیوارهای جداگانه وجود دارد که برای داخل خانه استفاده می شود و در نهایت می بایست تغییر مکان یا تغییر گیاه به راحتی صورت بگیرد و سطح خوبی از سیستم ها را شامل می شود.

گرین وال به صورت مدور شبکه ای وجود دارد و پنل های سبک وزنی هستند که اغلب به صورت سفت کار می کنند و بر روی دیوار به صورت سیستم های مستقل به حالت عمودی قرار می گیرد. ایم ساختار برای ساختمان های بلند بسیار خوب است اما ستون های سبز و یا فرم های چوبی درختی نیز وجود دارد که سبب می شود فضا و ون در حالت محدود قرار بگیرد.

یک سری سیستم های کایلی وجود دارد که به آن طناب سیمی گفته می شود. طناب های سیمی از قطعات و کابل های فولادی کششی قوی استفاده شده اند و دارای بخش های جداکننده و تجهیزات اضافی هستند و به طور کلی بر اساس سیم های عمودی و افقی و از طریق گیره ها به هم متصل می شوند.

گرین وال

معرفی گرین وال مدولار

دیوار سبز مدولار اغلب از فلاورباکس هایی تشکیل شده است که در ابعاد 100*15*15 سانتی متری هستند و از جنس گالوانیزه در آن استفاده می شود و نکته مهم این نوع از گرین وال رنگ های پودری کوره ای استاتیک است که می بایست در فواصل معینی از هم بر روی دیوار نصب شده و روند اجرای آن به درستی صورت بگیرد. این نوع طراحی به طور کلی بر اساس چینش و موقعیت فلاورباکس ها مشخص می شود. البته که تعیین نوع گیاهان در گرین وال مدولار بر اساس رنگ های متنوعی ممکن است و یک سری طرح های سفارشی را شامل می شود.

نکات مربوط به اجرای گرین وال مدولار

اجرای گرین وال ها از نوع کابلی بر اساس موقعیت مشخصی ارزیابی می شود. در گام اول می بایست اسکوب هایی از جنس استیل بر روی دیوار قرار بگیرد به طوری که فاصله معینی طبق طرح ارزیابی شود و سیم های روکش دار با ضریب حرارتی پایین نصب شود و در نهایت این سیستم ها از داخل اسکوپ ها رد می شود و عملیات بافته شدن صورت می گیرد. بافته شدن باید طبق طرح مورد نظر باشد و در نهایت فلاور باکس هایی که در این زمینه وجود دارد باید بر اساس طرح نصب شوند و پس از آن کاشت گیاهان در فلاور باکس ها آغاز می شود.

اجرای گرین وال به صورت مدولار کمی متفاوت از نوع کابلی است به این ترتیب که در این روش فلاورباکس هایی که مخصوص دیوار سبز مدولار هستند باید بر روی دیوار و در شرایط از پیش تعیین شده طراحی شوند این طرح پس از دوره مشخصی بدون تغییر باقی می ماند.

گرین وال های حجمی به معنی واقعی مدولار هستند و از فلاور باکس هایی با ابعاد 80 در 30 تشکیل شده اند و طبق طرح و ابعاد و اندازه به صورت شطرنجی طراحی می شوند و روی یکدیگر قرار می گیرند این در حالی است که بست و اتصال ایجاد شده و توسط تیم های متخصص نصب می شود.

گرین وال

اجرای گرین وال در فضاهای داخلی

همانطور که که متوجه شدیم گرین وال ها در سه تیپ طراحی شده اند که به صورت مدولار، فعال کابلی و حجمی هستند و در فضاهای داخلی بر اساس قوانین مشخصی استفاده می شوند به طوری که سلیقه مشتری نیز در نظر گرفته شود. در این راستا گاه قالب های مینیاتوری مدولار ارزیابی می شود که قابلیت حمل و جابجایی آسان برقرار است. مشخص است که فلاورباکس ها به همراه پشت بند قابی تولید می شود و نصب در فضای داخلی به خوبی صورت می گیرد.

جذب حشرات توسط گرین وال

موضوعی که بسیار مشکل ساز شده و مردم نگران آن هستند جذب حشرات و پرندگان و آفات بر روی گرین وال است. موضوع از این قرار است که گیاهان رونده ای برای گرین وال انتخاب می شود به طوری که یا میوه ندارند یا یک منبع غذایی محسوب می شوند. این موضوع سبب می شود که از پرورش حشرات در داخل گرین وال جلوگیری شود. برا رهایی از حشرات نیاز است که یک سری مراقبت ها صورت بگیرد مثلاً نباید اجازه داده شود که یک گیاه بیش از حد رشد کند و یا نباید شرایط برای پوسیدگی و مرده شدن چوب فراهم شود و این موضوع می بایست بررسی روتین شود و چوب های مرده و آسیب دیده باید برداشته شوند و همینطور نیاز است که آبیاری متوقف شود و یا در زمان مشخصی صورت بگیرد این موارد سبب می شود که گرین وال عمر بیشتری داشته باشد.