اگر به دنبال یکی از مدرن ترین روش های اجرای دیوار سبز باشید قطعاً پیشنهاد ما به شما دیوار سبز هیدروپونیک است. این موضوع در کل جهان نیز مصداق دارد. موضوع از این قرار است که در طراحی دیوار سبز هیدروپونیک نیازی به خاک ندارید و برای هر شرایط آب و هوایی مناسب است. از فواید مهم دیوار سبز هیدروپونیک می تواند به تنوع بی نظیر گیاهان و همینطور نقش پذیری بی نظیر آن اشاره کرد.

با فرآیند هیدروپونیک آشنا شویم

در ابتدای امر و پیش از اینکه به سراغ توضیح تخصصی در خصوص دیوار سبز هیدروپونیک برویم قصد داریم تعریف ساده ای از هیدروپونیک داشته باشیم. گیاهان برای رشد نیاز به نور و هوا و آب و همینطور یک بستر مناسب دارند که در آن املاح و مواد معدنی وجود داشته باشد. عبارت هیدرو پونیک به معنی آب و تغذیه است به طوری که قرار است فضا تغذیه از طریق آب داشته باشد.

در روش هیدروپونیک ریشه گیاه در یک بستر خنثی قرار می گیرد و املاح و ویتامین ها و همینطور مواد معدنی توسط آب به ریشه گیاه رسیده می شود. در این راستا چیزی به عنوان سیستم خاک وجود ندارد و قرار است که تغذیه به صورت یکنواخت صورت بگیرد.

کشت هیدروپونیک یکی از روش های کشت بر پایه آب است به طوری که دیگر خاک وجود نداشته و همه مواد غذایی برای گیاهان از طریق آب فراهم می شوند. دیوار سبز هیدروپونیک بسیار زیبا و جذاب طراحی شده است و در آن از سیستم تاسیساتی استفاده می شود به طوری که مواد غذایی به شکل هوشمند به گیاهان تزریق می شود.

در صورتی که در روف گاردن ها از این سیستم استفاده شود تغذیه گیاهان به صورت یکنواخت صورت می گیرد و در نهایت همه چیز شاداب و سرزنده خواهد بود. به طور کلی در سرتاسر پوسته هیدروپونیک این محصولات وجود دارد و ارزش زیادی را شامل می شود.

دیوار سبز هیدروپونیک

آشنایی با دیوار سبز هیدروپونیک

دیوار سبز هیدروپونیک در واقع به دیواری گفته می شود که قرار است در آن کشت بدون خاک صورت بگیرد در این راستا کارشناسانی وجود دارند که سبب می شود اندازه گیری دقیقی بر روی نیازهای غذایی گیاهان انجام شود و به جای خاک دیوار سبز از آبی که به گیاه داده می شود استفاده کنند این رویکرد سبب می شود که عناصر و ماکرو و میکرو ها بر اساس مواد نگهدارنده بی اثر  مورد استفاده قرار می گیرد به طوری که عملاً نیاز به خاک در دیوار سبز هیدروپونیک صفر است یکی از مواد نگهدارنده در این زمینه پرلیت نامیده می شود.

مزایای دیوار سبز هیدروپونیک

یکی از مهمترین فوایدی که برای دیوار سبز هیدروپونیک دیده می شود مصرف آب بسیار کم است که سبب می شود کنترل ساده تری بر روی شرایط محیطی صورت بگیرد و در نتیجه شرایط نور و دما و رطوبت به طور جدی ارزیابی شود. میزان رشد گیاهان با دیوار سبز هیدروپونیک به نسبت سیستم خاکی در حدود 40 درصد بیشتر خواهد بود.

دیوار سبز هیدروپونیک سبب می شود که ریشه گیاهان در کل دیوار گسترش داشته باشد. این محصول به صورتی است که بستر کاشت دیوار سبز نمدی را شامل می شود و گیاهان هرگز در وضعیت پر آب قرار نمی گیرند. از سوی دیگر ابعاد دیوار سبز هیدروپونیک متنوع است و شرایط ساخت به طور دقیق وجود دارد.

سیستم آبیاری در این روش به صورتی است که هر روز به میزان 4 بار به گیاهان دیوار سبز آبیاری می شود و در نهایت در برخی از فصول ساز این تعداد کم و زیاد خواهد شد.

از دیوار سبز هیدروپونیک در سالن اجتماع، رستوران ها و دفاتر کار استفاده می شود همینطور برای محوطه ساختمان های مختلف نیز از منظر چشم نوازی از این دیوارها استفاده می شود و به طور کلی شرایط مطلوبی را فراهم می شود و باعث می شود طراوت گل و گیاهان حفظ شود.

دیوار سبز هیدروپونیک

اجزای تشکیل دهنده دیوار سبز هیدروپونیک

برای اجرای دیوار سبز هیدروپونیک نیاز است که یک شرایط فراهم باشد. در ابتدا نیاز به چارچوبی است که روی دیوار نصب شود. همینطور بهتر است صفحه ای از جنس پی وی سی استفاده شود و اندازه این صفحه نیز مناسب باشد. نیاز به پوسته نمدی خواهد بود و همینطور لوله های سوراخ دار می بایست در جای درست قرار بگیرند. دیوار سبز هیدروپونیک نیاز به مخزن آب دارد و همینطور پمپ مخصوص به آن طراحی شده است. یک سری مواد مذغبی نیز برای تزریق نیاز است. در ابتدا چارچوب بر روی دیوار نصب می شود. یک طرف آن توسط ورق پی وی سی پوشانده شده است و همینطور سازه ای استفاده شده است که با گیره های فلزی بر روی دیوار ثابت می شود. نیاز به فضای خالی بین دیوار زنده و دیوار اصلی است. نیاز است که طرح مورد نظر بر روی نمد پیاده شود گیاه قرار است طبق این طرح رشد کند سپس شکافی در لایه خارجی نمد برای جانمایی گیاه ایجاد می شود. در این فرایند باید مراقب بود که ریشه گیاه دچار آسیب نشود.

یک لوله سوراخدار در بالاترین قسمت دیوار بین دو لایه نمود قرار می گیرد و برای آبیاری مجموعه مورد استفاده قرار می گیرد لوله های دیگری نیز در بخش های پایینی وجود دارد که سبب جمع آب می شود. آب خارج شده می بایست دوباره به مخزن برگردد مشخص است که در این زمینه از پمپ استفاده می شود تا آب مورد نظر به لوله آبیاری برسد و این بخش با نیروی برق کار می کند. در این وسیله از حسگرهای رطوبتی بر روی سازه استفاده می شود و رطوبت دیوار نیز به صورت اتوماتیک تنظیم می شود.

هزینه ای که برای ساخت دیوار سبز هیدروپونیک در نظر گرفته می شود بر اساس تجهیزات به کار رفته بوده و همینطور ورقه های تشکیل دهنده و لوله و گیاهان نیز در این زمینه هزینه دارند. به طور کلی دیوار سبز هیدروپونیک سبب می شود که بیماری های مربوط به گیاهان به حداقل برسد. دقت کنید که هرچه ابعاد کار بزرگتر باشد میزان هزینه اولیه در واحد سطح کاهش خواهد داشت. گیاهان زینتی اغلب نیاز به 16 ساعت استفاده از نور غیر مستقیم در داخل ساختمان دارند و البته که این موضوع در کنار نور طبیعی ارزیابی می شود.

نظر بدهید