استانداردهای لازم طراحی روف گاردن سال 2020

در صورتی که برای طراحی روف گاردن استانداردهای لازم رعایت نشود در واقع پول خود را دور ریخته اید! نیاز است که موارد مربوط به زیرسازی در طراحی روف گاردن رعایت شود. بستر کاشت برای بخش فضای سبز به طور دقیق بررسی شود. سبک روف گاردن شما تعیین کننده نهایی است و باید بر اساس سبک انتخاب شده تصمیم گیری صورت بگیرد. از سوی دیگر نوع تاسیسات به کار رفته برای طراحی روف گاردن بسیار مهم است. در این مقاله لیست استانداردهای طراحی روف گاردن را با هم بررسی می کنیم. 

استاندارد زیرسازی در طراحی روف گاردن

دقت کنید که اگر قرار باشد از سبک مدولار برای روف گاردن استفاده کنید شاید نیاز به زیرسازی به حداقل برسد! حتما می پرسید چگونه؟ در این زمینه سطح بامی که قرار است طراحی روف گاردن بر روی آن صورت بگیرد موزاییک می شود به این ترتیب در صورتی که بام ایزوگام شده باشد برای جلوگیری از مشکلات وارده نیاز است که یک ملات سه سانتی متری بر روی ایزوگام کشیده شود و به سادگی طراحی روف گاردن صورت می گیرد و طبق نقشه اجرایی چیدمان می شود. 

در صورتی که قرار باشد زیرسازی برای طراحی روف گاردن در نظر گرفته می شود لایه های مختلف زیرسازی به طور دقیق بررسی می شود برای هر لایه نیاز است که میزان عمق و مقاومت در نظر گرفته شود از سوی دیگر اقلامی که برای زیرسازی روف گاردن ها استفاده می شود می بایست از مواد درجه یک باشد و در این زمینه هر لایه بر اساس نوع مواد قیمت گذاری می شود. مشخص است که اصول زیرسازی در طراحی روف گاردن بسیار مهم بوده و سطح بین المللی مخصوصی دارد. 

زیرسازی برای روف گاردن

اصول بستر کاشت فضای سبز در طراحی روف گاردن

در استانداردهای موجود برای طراحی روف گاردن آنچه اهمیت زیادی دارد بستر کاشت است. اگر همه مراحل زیرسازی به خوبی صورت بگیرد، میز و نیمکت های لوکس خریداری شود و از مدرن ترین آلاچیق دنیا نیز استفاده شود در صورتی که فضای سبز به کار برده شده مناسب نباشد قطعاً مشکلات زیادی خواهید داشت و هرگز روف گاردن باب میل شما نخواهد بود. تمرکز اصلی در طراحی روف گاردن بر روی بستر های کاشت فضای سبز است. به طوری که از فلاورباکس های زیبا استفاده شود و یا در مدل های خاصی از تری باکس ها و پلنت باکس های مخصوص کمک گرفته شود. همینطور لایه های بیرونی و داخلی در این زمینه بسیار مهم هستند. لایه های بیرونی که نما نامیده می شود اغلب به واسه ترموود یا چوب پلاست انتخاب می شود. میزان سختی سطح باید مناسب و استاندارد باشد نیاز است که مقاومت گیاهان و فضای سبز با شرایط محیطی سازگار باشد. همینطور نیاز است که همه چیز متناسب با فضای باز در نظر گرفته شود. گاه برای لایه های درونی از جنس گالوانیزه استفاده می شود به طوری که رنگ های پودری و کوره ای در برابر زنگ زدگی در نظر گرفته شود. همینطور در داخل فلاورباکس ها از لایه های فیلتر و زهکش نیز استفاده می شود و شرایط تعبیه شدن ای دارد تا شرایط مناسب برای رشد گیاهان ایجاد شود. 

در استاندارد لازم برای فضای سبز طراحی روف گاردن نیاز است که لایه های فیلتر و زهکش در داخل فلاورباکس ها استفاده شود به طوری که خروجی آب به آسانی صورت بگیرد و در نهایت نیاز به تعویض خاک برای مدت مشخصی نباشد. وجود لایه های محافظ در داخل بسترهای کاشت سبب می شود که میزان گندیده شدن آب به صفر برسد و این موضوع بسیار مهمی است و می بایست رعایت شود. 

طراحی روف گاردن

اصول تاسیسات برای طراحی روف گاردن

دقت شود که برای بررسی قوانین طراحی روف گاردن نیاز است که منافذ خروجی آب در نظر گرفته شود. منافذ خروجی آب در همه پلنتربکس ها با خروج آب مناسب در نظر گرفته می شود به طوری که آب اضافی به طور دقیق خارج شود. آبی که از لایه فیلتر گذر کرده و توسط زهکش تعبیه شده است بسیار کم بوده و بسیار تمیز است به طوری که هیچ مواد اضافی در آن وجود دارد. در پشت ها می بایست شیب لازم در نظر گرفته شود به طوری که آب به سمت کف شور حرکت کند. 

اصول آبیاری اتوماتیک در طراحی روف گاردن

برای بررسی استاندارد آبیاری اتوماتیک در طراحی روف گاردن نیاز به تیم متخصص است و شرایط خوبی در طراحی و اجرای فضای سبز در نظر گرفته می شود. به طور کلی در این زمینه نیاز است که ویژگی های اقلیمی شامل نور و جهت و شدت وزش باد در نظر گرفته شود همینطور می بایست طراحی صورت گرفته برای روف گاردن ها در خصوص طرح کاشت به کارفرما ارائه شود. در طراحی کاشت تمرکز بر روی انتخاب گونه های گیاهی است. اما در کشور ما مشکلات کمبود آب در برخی از مناطق دیده می شود و هزینه های نگهداری بال است به طوری که سبب می شود مشغله های کاری و سایر حجم بالای سفر در طول سال در نظر گرفته شود به این ترتیب در نظر گرفتن وضعیت آبیاری اتوماتیک برای تنظیم شرایط در فصول گرم و سرد سال بسیار مهم است مشخص است که همه ساختمان های اداری و مسکونی و تجاری در این زمینه وارد میدان شده اند. آبیاری اتوماتیک می بایست طبق اصول و به صورت قطره ای صورت بگیرد و نیاز به یک کنترلر مخصوص است به طوری که سبب می شود تراکم و نوع گیاهان بررسی شود و برنامه های مشخص در نظر گرفته می شود. 

اصول ارزش افزوده در طراحی روف گاردن

گاه نیاز است که برای طراحی روف گاردن از یک آیتم ویژه ای استفاده شود که نیاز به طراحی دارد و می بایست فرد طراح زمان و شرایط زیادی در نظر بگیرد مشخص است که در این راستا بخشی از هزینه ها مربوط به ارزش افزوده است و می تواند وابسته به ساخت روف گاردن در نظر گرفته شود در هر صورت بسیار مهم است که رویکرد ارزش افزوده برای طراحی روف گاردن لحاظ شود و این موضوع سبب می شود که اصول کار به درستی رعایت شود. هر یک از فضاهای تفریحی اضافه شده طراحی روف گاردن خود نیاز به بررسی موقعیت دقیق تری دارد و میتواند بسیار ارزشمند باشد

تأثیر طراح روف گاردن در رضایت مشتری

طراح روف گاردن دارای وظایف خاصی است که می بایست به صورت دقیق مشخص شود. در این راستا نیاز است که در ابتدا موقعیت دقیق فضا مشخص شود و نمونه کارهای اجرایی از گذشته نیز مرور شود. تخصص طراح روف گاردن در برآورد هزینه اصلی بسیار نقش داشته و از هزینه اضافی نیز جلوگیری می کند.

روف گاردن سبب می شود که به مساحت قابل ساخت یک پروژه افزوده شود و همینطور یک فضای ایده آل برای اجتماع درون محیطی شکل بگیرد به این ترتیب طراح روف گاردن می بایست دقت ویژه ای بر روی شرایط موجود داشته باشد و همه ویژگی های یک روف گاردن خوب را در نظر بگیرد. وظیفه اصلی طراح روف گاردن این است که راهکارهای اجرایی مناسبی در اختیار افراد قرار دهد به طوری که زیر نظر مشاورین و معماران و سازندگان در صنعت ارزیابی شود. طراح روف گاردن فردی است که به واسطه محیط اجرا می تواند طرح جدید مناسب با سلیقه مشتری را بر اساس جدیدترین متریال های روز دنیا تلفیق و اجرا نماید مشخص است که تجربه و تخصص طراح روف گاردن در این راستا اهمیت زیادی دارد و همینطور در هزینه نهایی نیز تأثیرگذار است.

ویژگی‌های طراح روف گاردن

در طراحی روف گاردن ها نیاز است که المان های مختلفی بررسی شود و این اولین وظیفه طراح است که شکل ظاهری روف گاردن را مشخص نماید. فرض کنید قرار است با دوستان یا اعضای خانواده خود در روف گاردن دور هم جمع شوید در این راستا نیاز است که آلاچیق هایی در نظر گرفته شود تا شرایط برای شما آسانتر باشد طراح روف گاردن وظیفه دارد نمونه هایی از آلاچیق های ساخته شده و قابل ساخت را به شما ارائه دهد و وارد صحبت شوید. اگر روف گاردن شما فضای کافی داشته باشد قطعاً دوست دارید آبنما نیز داشته باشید و در صورتی که نگران هزینه ساخت روف گاردن نباشید قطعاً نورپردازی برای شما حائز اهمیت است به این ترتیب این طراح روف گاردن است که به شما پیشنهاداتی در خصوص جدیدترین مدل آبنما می دهد. 

از دیگر ویژگی های مهم طراح روف گاردن می توان به پیشنهاد وی در خصوص نوع فضای سبز اشاره نمود. به عنوان مثال از شما سوال می شود: آیا دوست دارید از فضای سبز ثابت استفاده کنید و یا به دنبال گلدان های پرتابل هستید؟ آیا به چیم های مصنوعی راضی هستید یا حتماً دوست دارید بخشی از فضای روف گاردن شما با چمن های طبیعی تکمیل شود؟ در این راستا در صورتی که نظر شما مخالف با شرایط محیط اجرای روف گاردن باشد یک سری پیشنهادات به شما داده می شود که باید به طور دقیق دنبال کنید و سعی کنید شرایط را مدنظر قرار دهید. 

نیمکت هایی که برای دورهمی در روف گاردن استفاده می شود باید از جنس مناسبی تهیه شده باشد به طوری که گاه استفاده از چوب انتخاب خوبی نخواهد بود و می بایست چوب های اشباع شده و پلاست استفاده شود در این راستا بهتر است که از طراح روف گاردن کمک گرفته شود. 

چقدر می توان به نظر طراح روف گاردن اعتماد کرد؟

اعتماد کردن در دنیای امروزه کار ساده ای نیست! اما اگر قصد دارید بهترین طراح روف گاردن را انتخاب کنید می بایست در ابتدای امر از وی نمونه کار بخواهید. نمونه کارهای وی نشانه دهنده میزان تجربه او است و قطعاً گواه بر ذهن باز وی خواهد بود. از یاد نبرید که طراح روف گاردن خود می داند که فضای انتخاب شده برای روف گاردن چقدر می تواند مناسب باشد و یا چقدر از نظر زیرسازی دچار مشکل است. 

یک طراح روف گاردن کاربلد قطعاً نظر مشتری را دخالت می دهد و به تنهایی تصمیم نمی گیرد این موضوع بسیار مهم این روزها به ندرت دیده می شود و اغلب طراحان فکر می کنند که تنها خودشان می دانند که بهترین تصمیم به چه صورت است. 

طراح روف گاردن می بایست بتواند در وهله اول سلیقه مشتری را وارد میدان کند و برای وی توضیح دهد که نظر وی تا چه حد با شرایط روف گاردن سازگار است مشخص است که در هر مرحله می بایست به صورت جداگانه سوالاتی پرسیده شود و مسائل مربوط به هر سوال به طور دقیق بررسی شود. 

گام دوم برای اعتماد به طراح روف گاردن ارزیابی هزینه است. در صورتی که طراح روف گاردن هزینه های موجود را در ابتدای امر بسیار بالا و یا بسیار پایین در نظر بگیرد نشان از نیت ناصحیح وی است و یا اگر طراح بخواهد هزینه های اضافی بدون در نظر گرفتن شرایط داشته باشد قطعاً مشکلات زیادی ایجاد می شود به این ترتیب بسیار مهم است که مشاوره رایگان از سوی طراح روف گاردن ارائه شود و مشخص شود که بهترین تصمیم در خصوص روف گاردن مورد نظر به چه صورت خواهد بود. دقت شود که محل اجرای روف گاردن الزاماً بر روی بام نیست مثلاً می توان در لابی ساختمان باشد و یا می تواند در تراس ها اجرا و مورد بررسی قرار بگیرد. 

مراحل عمرانی لازم توسط طراح روف گاردن

برای طراحی روف گاردن ها نیاز است که دو مرحله عمرانی در نظر گرفته شود که هر دو مورد می بایست توسط طراح مورد ارزیابی قرار بگیرد. مرحله اول مربوط به اجرای ایزولاسیون و زهکشی است و مرحله دون در خصوص لنداسکیپ نامیده می شود که در واقع مربوط به اجرای فضای سبز و تجهیزاتی از این قبیل است مشخص است که استفاده از مصالح نوین در این راستا اهمیت زیادی دارد و طراح روف گاردن می بایست به همه موارد به طور دقیق اجحاف داشته باشد. از سوی دیگر نیاز است که هزینه های لازم توسط طراح روف گاردن بررسی شود و بالا بردن ایمنی سیستم ایزولاسیون نیز در نظر گرفته شود. طراح روف گاردن باید به طور دقیق از سیستم زهکشی و فیلتراسیون بام اطلاعات داشته باشد و اساسی ترین اجرای ساختمانی را در بر بگیرد. مشخص است که تخصص در این راستا نیاز به مهندسی دارد و می توان بسیار مدرن به نظر برسد. 

می دانیم که در فضای عمرانی که توسط طراح روف گاردن ارزیابی می شود در ابتدا نیاز است که جانمایی دقیق صورت بگیرد مثلا روف گاردن ها با گذاشتن چند گلدان آغاز می شود و به صورت مرحله به مرحله فضای سبز بیشتر می شود و باغچه هایی بر روی بام قرار می گیرد در این زمینه برخی از طرح ها به صورت دقیق اجرا می شود و برخی دیگر با رعایت اصول طراحی در نظر گرفته می شود. 

مراحل اجرای روف گاردن به همراه نکات

 لایه پوشش گیاهی در اجرای روف گاردن اهمیت زیادی دارد و شرایط خشک و خام پشت بام از بین می رود و گیاهانی با رشد و عمق مناسب انتخاب می شود به طوری که شرایط کم آبی و هوای سرد و گرم در این رویکرد ارزیابی می شود. طرح نهایی توسط طراح مشخص می شود و در این زمینه شرایط اقلیمی و طراحی سازه ارزیابی خواهد داشت.

بام سبز ها بر روی سقف خانه کشیده می شود و پوشش گیاهی خاصی است به طوری که زیبایی بی نظیری ایجاد می شود. روف گاردن بر روی پشت بام و تراس گاه کمی پیچیده است اما داشتن اطلاعات مهم در این زمینه سبب می شود نتیجه کار بهتر شود. به طور کلی جزئیات اجرای روف گاردن بر اساس هزینه بام سبز ارزیابی می شود و شرایط متفاوتی را در نظر می گیرد.

مهمترین مراحل اجرای روف گاردن

اجرای روف گاردن به 5 دسته کلی تقسیم می شود. ساختار سقف اولین لایه است و مهمترین بخش نیز محسوب می شود. پس از لایه سقف نوبت به لایه محافظت می رسد که بر اساس نوع و مدل روف گاردن تنوع زیادی دارد. در بخش سوم لایه زهکش وجود دارد و پس از آن محیط کشت ارزیابی می شود و در نهایت نوبت به لایه پوشش گیاهی می رسد.

در بخش اول مربوط به ساختار سقف، نیاز است بخش های مختلف سقف بررسی شود، هر بخش از دیگری جداسازی شده و از نظر استحکام بررسی شود همینطور نیاز است که ابعاد سقف نیز بررسی شود. این لایه قطعاً باید توسط مهندس بررسی شود در غیر این صورت بستر کار ایمن نخواهد بود.

لایه محافظت قرار است از بام شما در برابر هر نوع نشتی محافظت نماید. این لایه سبب می شود که نفوذ آب به سطح داخلی به حداقل برسد. لایه محافظت باریکه ای از بتن سبک است و به صورت عایقی محکم طراحی می شود به طوری که از ورقه های ضخیم پلاستیکی یا مسی استفاده می شود که اغلب در مدل های ترکیبی طراحی شده اند. ویژگی های طراحی و کاربرد بام سبز به طور کلی بسیار مهم هستند. همه سیستم های بام سبز نیاز به لایه محافظ ندارند و لایه ای با عنوان لایه مانع ریشه وجود دارد که به جای لایه محافظت استفاده شده و کارایی خوبی دارد.

لایه مانع ریشه سبب می شود که ریشه به بخش عایق کاری نفوذ نداشته باشد و به این فشار آسیبی وارد نکند و سقف در شرایط خوبی قرار بگیرد. این لایه از یک پوسته پلی اتیلن خاص تشکیل شده است و در اغلب پروژه های عمومی که بار سقف زیادی دارند گزینه خوبی محسوب می شود. در صورتی که پوشش گیاهی کاشته شده به صورت عمیق با ریشه های تهاجمی باشد نیاز به لایه مانع ریشه خواهید داشت.

لایه دیگری با عنوان لایه صافی وجود دارد که در واقع یک فیلتر محسوب می شود که ر بین محیط کشت و لایه زهکش قرار می گیرد به طوری که رطوبت از ریشه ها دور می شود و گندیدگی ریشه به حداقل می رسد. این لایه قرار است از ریشه ها محافظ کند.

روف گاردن چیست؟ - پروژه های روف گاردن | آرنی لند طراح و مجری روف گاردن
اجرای روف گاردن

لایه زهکش در اجرای روف گاردن

لایه زهکش بین محیط کاشت و لایه محافظت قرار می گیرد. این لایه سبب می شود که آب بتواند از هر جای بام سبز به سیستم زهکش وصل شود. در این لایه همیشه مقدار آب اضافی وجود دارد که به طور مشخصی تخلیه می شود. بهتر است در انتخاب لایه زهکش دقت ویژه ای صورت بگیرد به طوری که از بیشینه جریان آب اطلاعات کسب شود. لایه زهکش به کار رفته برای این مدل از بام سبز به طوری که یک حصیر زهکش پلاستیکی موجدار در نظر می گیرد.

محیط کشت در اجرای روف گاردن مهم است محیطی که قرار است الزامات سازه ای در آن وزن کمی داشته باشد. مشخص است که محیط کشت به طور کلی بر اساس شرایط خاک معمولی ارزیابی می شود و سبک بودن وزن کار بسیار مشخص است. محیط پروژه در این زمینه در حالت مرطوب بررسی شود.

لایه پوشش گیاهی در اجرای روف گاردن اهمیت زیادی دارد و شرایط خشک و خشن پشت بام از بین می رود و گیاهانی با عمق مناسب انتخاب می شود به طوری که شرایط کم آبی و هوای سرد و گرم در این راستا ارزیابی می شود. طرح نهایی توسط طراح مشخص می شود و در این زمینه شرایط اقلیمی و طراحی سازه ارزیابی خواهد داشت.

اجرای روف گاردن

بررسی بارهای زنده و مرده اجرای روف گاردن

برای اجرای روف گاردن نیاز است که سازه ساختمان در نظر گرفته شود و بر اساس ظرفیت بام سنجیده می شود به طور کلی سازه یک ساختمان بر اساس بارهای وارده به آن مشخص می شود که بار مرده و زنده دو تقسیم مهم از ظرفیت سازه ساختمان محسوب می شود. بارهای مرده شامل وزن سازه، وزن دیوارها و سقف و کف است و بار زنده شامل موقعیت ساختمان ، مبلمان و تجهیزات مکانیکی است. طراحی برای روف گاردن و متریال می بایست بر اساس شرایط تغییر بررسی شود. متریال اجزای این نوع ساختمان به صورتی است که بار وارده به سازه را تغییر می دهد بهتر است که پیش از طراحی و اجرای روف گاردن ظرفیت سازه ساختمان بر اساس توان سازه مشخص شود.

دسترسی بام موقعیت مهم دیگر است به طوری که می بایست دسترسی به سطح بام بسیار تاثیرگذار باشد و طراحی و هزینه اجرای روف گاردن در این زمینه بررسی می شود. به هر حال نیاز است که مصالح و تجهیزات از طریق پله وارد پشت بام شود و اگر دسترسی سخت باشد مسیر تردد خود با هزینه های اضافی همراه است در ساختمان های بلند نیاز است که ضوابط شهرداری و آتش نشانی برای بررسی خروجی های متعدد بررسی شود همینطور سیستم روشنایی و اعلام حریق نیز بررسی می شود.

تاسیسات برقی و مکانیکی برای روف گاردن ها بخش مهمی از اجرا هستند و برای اجرای آبرسانی و نورپردازی نیاز است که بستری دقیق ایجاد شود. پس از اجرای بوبه نیاز است که شرایط مقاومت برای لوله ها در برابر ضربه ها بررسی شود و پوشاننده بتنی بر روی لوله ها در نظر گرفته شود. عایق رطوبتی و نصب کفپوش برای روف گاردن نیز محسوب می شود و باید سایر تاسیسات سیم کشی و سینک و چراغ و … نیز اجرا شود این موضوع بسیار مهم بوده و می تواند به شکل ایده آل بررسی شود.

از یاد نبرید که بارهای زنده و مرده در محاسبه محیط اجرای روف گاردن بسیار اهمیت دارد و بهتر است که در ابتدا محاسبات دقیق در نظر گرفته شود.

ارزیابی زاویه وزش باد در طراحی روف گاردن

وزش باد در طراحی روف گاردن ها به خصوص روف گاردن هایی که دارای گلدان های شیشه ای هستند اهمیت زیادی دارد. شیشه ها نباید در معرض باد قرار بگیرند و یا می بایست چند سوراخ کوچک بر روی آن تشکیل شود تا بتواند نیروی شدید حاصل از باد را بشکند.

وزش باد در طراحی روف گاردن از قوانین و شرایط مهمی برخوردار است که می بایست رعایت شود به خصوص اگر در شهری زندگی می کنید که بادخیز است این قوانین نیاز به دقت بیشتری دارد. باد یکی از مشکلات اساسی و مشترک برای انواع مدل های روف گاردن است. بسیاری از گیاهان تحمل باد را دارند اما برخی از آنها نیز در برابر وزش باد شدید تاب نیاورده و خسارت ایجاد می کنند.

وزش باد در طراحی روف گاردن از نظر زاویه

در ابتدای مقاله اشاره کردیم که بسیاری از گیاهان در برابر باد دوام خوبی دارند اما در صورتی که پوشش گیاهی نوپا باشد زاویه باد سبب شکستگی ساقه می شود این موضوع برای برخی دیگر از گیاهانی که دارای ساقه نازک تر هستند نیز دیده می شود برای اینکه وزش باد در طراحی روف گاردن از نظر زاویه دردسر ایجاد نکند می بایست دو روش را انتخاب کنید. روش اول می گوید که به طور دقیق و توسط مهندس مربوطه زاویه باد منطقه خود را بشناسید که این روش چندان منطقی به نظر نمی رسد زیرا کسی خبر ثابتی از زاویه وزش باد در روف گاردن ندارد. روش دوم انتخاب سایه بان بادشکن است. این سایه بان ها اغلب به صورت از پیش ساخته شده در اختیار شما قرار می گیرد و دارای پارتیشن های مخصوصی هستند و سقف سایه بان به صورتی است که زاویه باد را می شکند. سایه بان ها اغلب از نظر وزن استاندارد هستند و سبب می شود که با شرایط کلی طراحی روف گاردن سازگار باشند. دقت کنید که نصب سایه بان ها می بایست توسط شخص مربوطه صورت بگیرد و در بهترین شرایط سایبان ها دارای موقعیت نصب خوبی هستند از سوی دیگر مدل های طرح دار افقی و سازه های چادری نیز وجود دارد که می تواند نقش سایه بان را ایفا کند و از نظر هزینه نیز مناسب تر هستند اما سایبان های چادری برای وزش نسیم های ملایم هستند و می توانند یک ایده خوب و قابل قبول باشند. از یاد نبرید که سایه بان تنها زاویه باد را می شکند و نقش دیگری ندارد بنابراین اگر وزش باد زیاد باشد و قدرت بالایی داشته باشد انتخاب سایه بان چندان نتیجه بخش نخواهد بود.

طراحی روف گاردن

وزش باد در طراحی روف گاردن از نظر شدت

یک سری قوانین در این بخش گفته می شود که بهتر است رعایت کنید. اول از هر چیز بدانید که استفاده بیش از حد از اقلام شیشه ای در روف گاردن بجز دردسر برای شما چیزی نخواهد داشت. شیشه جنسی بسیار شکننده و آسیب رسان است مشخص است که شیشه تحمل فشار زیاد را ندارد و در این زمینه لازم است. مشخص است که وزش باد در طراحی روف گاردن ها به خصوص روف گاردن هایی که دارای گلدان های شیشه ای هستند اهمیت زیادی دارد. شیشه ها نباید در معرض باد قرار بگیرند و یا می بایست چند سوراخ کوچک بر روی آن تشکیل شود تا بتواند نیروی آشفته باد را بشکند. این موضوع بسیار مهم است و در نهایت بهتر است که مسیر قرار گیری شیشه ها جلوی باد نباشد. از سوی دیگر شدت باد در ابتدا بر روی اقلامی که به صورت عمودی نصب شده اند تأثیر می گذارد. مشخص است که این اقلام باید نصب خوبی داشته باشند و یا بهتر است که در زاویه وزش باد قرار نگیرند.

جلوگیری از وزش باد در طراحی روف گاردن

در صورتی که فکر می کنید منطقه ای بادخیز دارید و از طرفی دوست دارید روف گاردن بر روی بام خود داشته باشید باید حصار بندی را انتخاب کنید. حصارها در واقع بادشکن های بسیار قوی هستند. هر حصار در بخش مخصوص خود قرار می گیرد و سبب می شود که فشار باد به حداقل برسد. شاید استفاده از حصار در روف گاردن از زیبایی آن بکاهد اما مشخص است که طرح و سبک به کار رفته نیز تاثیر خواهد داشت. حصارها در مدل های مختلف طراحی می شوند به طوری که برخی از آنها متحرک هستند و وزش باد را مختل می سازند. اینطور که مشخص است استفاده از طرح های ساده و خطی موقعیت حصارها را تغییر خواهد داد. مصالح مدرن نیز وجود دارد که برای جلوگیری از وزش باد استفاده می شود.

سیم کشی و کابل های رو کار در روف گاردن نباید در جهت وزش باد قرار بگیرد زیرا با اصابت دو کابل برق به هم خطر آتش سوزی و برق گرفتگی بسیار زیاد است و قطعاً همه اعضای خانواده را درگیر می کند. یک موضوع مهم دیگر در خصوص وزش باد این است که هر بخش از روف گاردن به صورت جداگانه و با ارزیابی موقعیت جغرافیایی در نظر گرفته می شود. مثلاً برخی از بخش ها در معرض باد نیستند به این ترتیب بهتر است بیشترین تمرکز خود را بر روی موقعیت بادخیز روف گاردن قرار دهید. طراحی روف گاردن ها نیاز به هماهنگی دارد.

بادهایی که با بارش باران همراه هستند آسیب کمتری می رسانند چون بخشی از شدت باد توسط باران از بین رفته است. نحوه چیدمان فلاور باکس ها و همینطور در نظر گرفتن زاویه وزش باد در طراحی روف گاردن بسیار مهم است میز و نیمکت ها و سایز بخش هایی که در روف گاردن وجود دارند باید در زاویه ای قرار بگیرند که در صورت وزش باد شدید دچار آسیب نشوند.

نورپردازی در طراحی روف گاردن نیز باید با موقعیت وزش باد صورت بگیرد بادهایی که به سیم های لامپ وزیده می شود اغلب مشکل ایجاد می کنند، نورپردازی های بی هدف باید کنار گذاشته شود چون هم از نظر هزینه گران هستند و هم بدون برنامه ریزی سبب می شود که پیچیدگی در روف گاردن ایجاد شود. بهتر است در انتخاب لوازم جانبی در روف گاردن ها دقت لازم صورت بگیرد هر وسیله جانبی که استفاده می شود باید کاربرد خاصی داشته باشد و موقعیت آن نیز محکم کاری شده باشد.

مشکلات وزش باد در طراحی روف گاردن را جدی بگیرید به خصوص برای روف گاردن های گسترده که در راستای وزش باد اغلب دچار مشکل می شوند و خطر شکستگی تنه درختان را به همراه دارد.

طراحی روف گاردن

نظر بدهید